Stranka modernega centra

koalicija

Osnovne informacije

Igor Zorčič

Vodja poslanske skupine

Janja Sluga

Namestnica

Število poslanskih sedežev: 10
Družbena omrežja:

Poslanska vprašanja in pobude

Poslanec/-ka
 • Branislav Rajić
 • Gregor Perič
 • Gregor Židan
 • Igor Zorčič
 • Jani (Janko) Möderndorfer
 • Janja Sluga
 • Mateja Udovč
 • Mojca Žnidarič
 • Monika Gregorčič
Naslovljenec/-ka
 • minister za finance
 • minister za izobraževanje znanost in šport
 • minister za izobraževanje znanost in šport v funkciji ministra za kulturo
 • minister za javno upravo
 • minister za kulturo
 • minister za zdravje
 • ministrica za delo družino socialne zadeve in enake možnosti
 • ministrica za delo družino socialne zadeve in enake možnosti, minister za izobraževanje znanost in šport, minister za zdravje
 • ministrica za infrastrukturo
 • ministrica za infrastrukturo, minister za notranje zadeve
 • ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano
 • predsednik Vlade
Časovno obdobje
 • april 2019
 • marec 2019
 • februar 2019
 • januar 2019
 • december 2018
 • november 2018
 • oktober 2018
Išči po naslovu
12. 4. 2019
Janja Sluga je zastavila vprašanje v zvezi s problematiko zagotavljanja spremljevalcev otrok s posebnimi potrebami, na katerega mora odgovoriti minister za izobraževanje znanost in šport.
Mateja Udovč je zastavila vprašanje v zvezi z varstvom osebnih podatkov otrok in sklepanjem pogodbenega razmerja staršev z zunanjimi izvajalci šole, na katerega mora odgovoriti minister za izobraževanje znanost in šport.
Branislav Rajić je zastavil vprašanje v zvezi z zagotovitvijo financiranja za delovanje Lutkovnega gledališča Maribor, na katerega mora odgovoriti minister za kulturo.
28. 3. 2019
Mateja Udovč je zastavila vprašanje v zvezi uporabo določb Zakona o delavcih v državnih organih, na katerega mora odgovoriti minister za javno upravo.
26. 3. 2019
Branislav Rajić je zastavil vprašanje v zvezi z gojenjem božičnih drevesc na kmetijskem zemljišču, na katerega mora odgovoriti ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano.
22. 3. 2019
Branislav Rajić je zastavil vprašanje v zvezi z upravljanjem Letališča Edvarda Rusjana Maribor, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
Gregor Židan je zastavil vprašanje v zvezi s financiranjem slovenskega športa, na katerega mora odgovoriti minister za izobraževanje znanost in šport.
Branislav Rajić je zastavil vprašanje v zvezi z gojenjem božičnih drevesc na kmetijskem zemljišču, na katerega mora odgovoriti ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano.
8. 3. 2019
Janja Sluga je zastavila vprašanje v zvezi z odpravo diskriminacije študentov invalidov pri prevozih, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
4. 3. 2019
Janja Sluga je zastavila vprašanje v zvezi z navezovalno cesto Dramlje - Šentjur, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
1. 3. 2019
Mateja Udovč je zastavila vprašanje v zvezi z vračanjem podusti v donavsko porečje, na katerega mora odgovoriti ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano.
Janja Sluga je zastavila vprašanje v zvezi z napovedanim zakonom o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov, na katerega mora odgovoriti minister za zdravje.
Janja Sluga je zastavila vprašanje v zvezi z Zakonom o celostni zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami, na katerega mora odgovoriti minister za zdravje.
28. 2. 2019
Jani (Janko) Möderndorfer je zastavil vprašanje v zvezi z izvajanjem ukrepov za podporo promociji vina, na katerega mora odgovoriti ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano.
Gregor Perič je zastavil vprašanje v zvezi z uvedbo kombinirane vozovnice za vse uporabnike javnega potniškega prometa, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
7. 2. 2019
Janja Sluga je zastavila vprašanje v zvezi z obnovo grada Borl, na katerega mora odgovoriti minister za izobraževanje znanost in šport v funkciji ministra za kulturo.
30. 1. 2019
Jani (Janko) Möderndorfer je zastavil vprašanje v zvezi z implementacijo Nacionalnega programa duševnega zdravja 2018-2028, na katerega mora odgovoriti minister za zdravje.
29. 1. 2019
Mojca Žnidarič je zastavila vprašanje v zvezi z belimi zalivkami v javnem zdravstvu, na katerega mora odgovoriti minister za zdravje.
25. 1. 2019
Igor Zorčič je zastavil vprašanje v zvezi z javnofinančno politiko države, na katerega mora odgovoriti predsednik Vlade.
Mojca Žnidarič je zastavila vprašanje v zvezi z zmanjševanjem zaostankov na centrih za socialno delo, na katerega mora odgovoriti ministrica za delo družino socialne zadeve in enake možnosti.
Gregor Perič je zastavil vprašanje v zvezi s poskusnim znakom »vožnja desno ob rdeči luči na semaforju«, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
Monika Gregorčič je zastavila vprašanje v zvezi z upravljanjem državnega premoženja, na katerega mora odgovoriti minister za finance.
Mateja Udovč je zastavila vprašanje v zvezi z obnovo oziroma izgradnjo cestne infrastrukture v Mestni občini Kranj, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
Mojca Žnidarič je zastavila vprašanje v zvezi z dinamiko nadaljevanja gradnje »hitre« ceste Ormož - Hajdina, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
23. 1. 2019
Gregor Perič je zastavil vprašanje v zvezi z varnostno razdaljo, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo, minister za notranje zadeve.
11. 12. 2018
Gregor Židan je zastavil vprašanje v zvezi z skladom premostitvenega zavarovanja poklicnih in vrhunskih športnikov, na katerega mora odgovoriti minister za izobraževanje znanost in šport.
Mateja Udovč je zastavila vprašanje v zvezi s sanacijo Savskega mostu v Kranju, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
4. 12. 2018
3. 12. 2018
Jani (Janko) Möderndorfer je zastavil vprašanje v zvezi z Zakonom o nalezljivih boleznih, na katerega mora odgovoriti minister za zdravje.
23. 11. 2018
Janja Sluga je zastavila vprašanje v zvezi z izvajanjem varstva predšolskih otrok pri varuhih predšolskih otrok, na katerega mora odgovoriti minister za izobraževanje znanost in šport.
19. 11. 2018
Branislav Rajić je zastavil vprašanje v zvezi z ukinitvijo vinjetnega režima na hitri cesti skozi Maribor, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
16. 11. 2018
Branislav Rajić je zastavil vprašanje v zvezi z ukinitvijo vinjetnega režima na hitri cesti skozi Maribor, na katerega mora odgovoriti ministrica za infrastrukturo.
Mateja Udovč je zastavila vprašanje v zvezi z ugotavljanjem zdravstvene sposobnosti operativnih gasilcev, na katerega mora odgovoriti minister za zdravje.
26. 10. 2018
Jani (Janko) Möderndorfer je zastavil vprašanje v zvezi z izvajanjem Zakona o celostni zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami, na katerega mora odgovoriti ministrica za delo družino socialne zadeve in enake možnosti, minister za izobraževanje znanost in šport, minister za zdravje.
5. 10. 2018
Branislav Rajić je zastavil vprašanje v zvezi z varstvom in vzgojo predšolskih otrok, na katerega mora odgovoriti minister za izobraževanje znanost in šport.

Prisotnost na glasovanjih sej DZ skozi čas

Št. vloženih amandmajev

SMC
Povprečje
Največ
2%
2
10.8%
11
23%
Slovenska demokratska stranka
SDS
23

Št. poslanskih vprašanj in pobud

SMC
Povprečje
Največ
37%
37
104%
104
414%
Slovenska demokratska stranka
SDS
414