131. redna seja

Kolegij predsednika Državnega zbora

22. 2. 2022

Besede, ki so zaznamovale sejo

Brez zadetkov.

Transkript seje

Spoštovane kolegice in kolegi!

Začenjam 131. sejo kolegija, ki sem jo sklical na podlagi zahteve Poslanske skupine Levica. Pozdravljam vse prisotne. Obveščam vas, da nimam nobenega obvestila o nadomeščanju članov kolegija.

Prehajamo na 1. TOČKO – PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA PO SKRAJŠANEM POSTOPKU.

Predlog ste prejeli s sklicem seje kolegija. Prehajam na obravnavamo predloga, da se po skrajšanem postopku obravnava Predlog zakona o spremembi Zakona o urejanju trga dela. Želi kdo besedo? Matej T. Vatovec za prvopodpisanega predlagatelja.

Hvala, predsednik.

Kot rečeno gre za manjšo spremembo Zakon o urejanju trga dela, s katero predlagamo, da se poviša minimalna urna postavka za delo upokojencev, ki je trenutno po naši oceni prenizka, kar je bila tudi iz razprave nekako ugotovitev velikega dela tega Državnega zbora pri obravnavi interventnega ukrepa na področju trga dela, ki ga je predlagala Vlada tako, da predlagamo, da se ta zakon sprejme po skrajšanem postopku.

Hvala lepa.

Odpiram razpravo. Želi kdo besedo? Ugotavljam, da ne. Zaključujem razpravo.

Prehajamo na glasovanje. Na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: »Predlog zakona o spremembi Zakona o urejanju trga dela se obravnava po skrajšanem postopku.«.

Kdo je za? (Soglasno.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda in 131. sejo kolegija.